Шановні учні! У зв'язку з карантином начаємось в дистанційній формі.
Завдання в розділах блогу. Якщо виникають питання, пишіть в коментарях або на email.

2020-03-23

YouTube знизить якість відео в Європі під час пандемії коронавірусу


Оскільки мільйони людей зараз залишаються вдома, щоб стримувати поширення високоінфекційної спалаху COVID-19, Інтернет підштовхується до своїх меж. Щоб полегшити навантаження на мережі, YouTube знизить якість передачі відео в Європі.

Reuters повідомляє, що Google буде змінювати налаштування якості за замовчуванням на YouTube у Європі на стандартне визначення, а не на якість HD. Це лише крок за замовчуванням, оскільки користувачі все одно зможуть підвищити якість після початку відео, якщо вони захочуть це зробити.

Це рішення слідує за  зниженням якості Netflix, намагаючись полегшити напругу в мережевих з'єднаннях. Netflix оцінює, що це знизить мережевий трафік на 25%. Шеф промисловості ЄС Тьєррі Бретон закликав основні потокові платформи зменшити їх навантаження за рахунок зниження якості.
Цей крок відбувся після того, як Бретон поспілкувався з генеральним директором Alphabet Сундар Пічаєм та генеральним директором YouTube Сьюзен Войчицкі. Він сказав, що поки що бачив лише кілька піків використання, але вирішив діяти, щоб мінімізувати навантаження на систему.
"Ми беремо на себе зобов'язання тимчасово переключити весь трафік в ЄС на стандартне значення за замовчуванням", - йдеться в повідомленні компанії.
Це лише тимчасовий захід під час спалаху коронавірусу. Згодом YouTube відновить попередні налаштування якості відео в Європі. Наразі це теж впливає лише на Європу. Такі області, як США, побачать якість відео як завжди.
Більше на YouTube:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.