Шановні учні! У зв'язку з карантином начаємось в дистанційній формі.
Завдання в розділах блогу. Якщо виникають питання, пишіть в коментарях або на email.

2020-03-23

Google Translate отримує можливість перекладу в режимі реального часу на Android

У січні Google переглянув "перекладача в режимі реального часу" для довгомовної мови. Новий режим транскрибування Google Translate починає впроваджуватися на Android .

Сьогодні звичайне використання для Google Translate - це підняття телефону та запрошення до нього іншої людини. Ви можете почути чи прочитати переклад, і вести зворотну розмову таким чином.

Цей новий режим є більш статичним і орієнтований на звук довгого формату, який послуга не підтримувала раніше - як лекції, виступи та інші програми. Google Translate записує та негайно переписує вихідні дані в режимі реального часу, щоб ви могли читати на своїй бажаній мові.

Поруч із режимами "Камера" та "Розмова" з'являється "Транскрибувати", а над текстовим полем переміщуються введення "Рукописний текст" та "Голос". Це запускає простий інтерфейс із спадною панеллю вгорі для вибору вихідної та цільової мов.




Великий мікрофон внизу дозволяє призупинити / перезапустити транскрипції, вихід буде надходити вгорі. Інші налаштування - доступні через значок шестерні налаштування - містять розмір тексту, тему та можливість "показу оригінального тексту".

У наступні кілька днів транскрибування буде підтримуватися для будь-якої комбінації восьми мов: англійська, французька, німецька, хінді, португальська, російська, іспанська та тайська.

Google Translate Transcribe найкраще працює в спокійній обстановці, коли одна людина - записана або в прямому ефірі - розмовляє одночасно. Google попереджає, що в інших ситуаціях додаток все одно зробить все можливе, щоб надати суть сказаного і рекомендує використовувати режим розмови.

Просуваючись вперед, команда Translate сподівається покращити роботу Transcribe в різних середовищах. Він доступний лише на Android під час запуску - і буде повністю розгорнутий впродовж нових днів, але планується підтримка iOS на майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.